Over ons

 

  

 

 

In mei 2014 kwam de diagnose van kanker bij Wout voor iedereen aan als een donderslag bij heldere hemel. Kleine Wout, net 10 maanden oud, had neuroblastoom. Ondanks zijn zware behandeling ontpopte hij zich als SuperWout. Hij bleef gretig zijn tong uitsteken, enthousiast ‘dada’ zwaaien, choco eten, guitig lachen,… hij leerde zelfs nog stappen. Maar de behandeling mocht niet baten. Op 1 januari 2015 heeft SuperWout zijn dappere strijd tegen kanker moeten staken. 

Zijn strijd was oneerlijk, maar zijn veerkracht en doorzettingsvermogen legendarisch. Dit inspireert peter en meter, vrienden en familie om samen de strijd tegen kanker aan te gaan. In oktober 2015 richtte we dan ook de vzw Team SuperWout op.

Het hemelvaartweekend is al enige jaren 1000 km-weekend. Samen met duizenden zielsgenoten trappen tegen kanker! En dat vier dagen lang! Dat is de 1000 km van Kom op tegen Kanker (http://www.1000km.be). Met Team SuperWout zetten we ook onze schouders en vooral onze coureursbenen onder de 1000 km van Kom op tegen Kanker. Deelnemen met Team SuperWout aan de 1000 km vereist startgeld (5.000€ per team), maar we zijn ervan overtuigd dat we dit  kunnen en zullen inzamelen om de strijd tegen kanker aan te gaan.

Van 2015 t.e.m. 2022 namen we deel aan de 1000km van KOTK, we zamelden in totaal meer dan 200.000 euro in, maar eind 2022 beslisten we om ermee te stoppen. tijd voor nieuwe teams om mee te doen aan de 1000 km. Een hele dikke dankjewel voor al jullie engagement en steun is zeker op zijn plaats. Oprecht superhard bedankt!

 

 

Team SuperWout is uitgegroeid tot een begrip, niet alleen bij #de1000km van KOTK maar ook daarbuiten. En dat is dankzij jullie!

Over de voorbije 8 jaren zamelden we samen meer dan 200.000 euro in, voornamelijk ten voordele van KOTK maar ook Bednet en Kites konden op onze financiële steun rekenen: organisaties die ons na aan het hart liggen omdat ze zo ontzettend veel betekenen in het leven van ernstig zieke kinderen. Wat een immens zot bedrag!

Naast al jullie gulheid en engagement bij de vele acties, koesteren we vooral de warmte en steun die we mochten ontvangen doorheen de jaren. Team SuperWout gaf een zichtbare uiting aan ons verdriet, een manier om onze pijn te delen in verbondenheid met jullie. Zeker de eerste jaren heeft ons dat fameus geholpen.

Toch waren ook sommige evenementen van Team SuperWout een emotionele spreidstand, in het bijzonder voor An en Jimmy. Enerzijds is er de nood om ingetogen en ten volle het gemis en verdriet te omarmen. Anderzijds is er het enthousiasme en de vrolijkheid die zo’n evenement met zich meebrengen. Het is voor hen als gezin tijd voor de ingetogen omarming van het gemis en verdriet om Wout .

Dit was voor ons dan ook het teken dat het goed geweest is, dat Team SuperWout gedaan heeft wat het wilde doen: elkaar steunen, mensen samenbrengen en intussen geld inzamelen voor het goede doel. Je voelde het allicht al aankomen: Team SuperWout stopt ermee. Maar niet zonder jullie eerst heel, heel, héél erg hard te bedanken voor al die mooie jaren, voor alle steun, nabijheid en warmte die we mochten ontvangen. Wij hadden hier nu niet gestaan zonder Team SuperWout. En Team SuperWout was er nooit geweest zonder jullie ❤.

Echt een oprechte hele dikke merci!