De 1000 km niet tijdens hemelvaartweekend

Naar aanleiding van de coronacrisis zullen alle Kom op tegen Kanker-evenementen die waren gepland tot en met 1 juni 2020 zéker niet plaatsvinden op hun oorspronkelijke datum. Dat betekent helaas ook dat de 1000 km niet kan doorgaan tijdens het hemelvaartweekend.

In ons land zijn heel wat sportevenementen in april en mei nu al afgelast; het doorgaan van zomerfestivals wordt door experts in vraag gesteld ... Het zou onverantwoord zijn om onze evenementen, waarop veel mensen met kanker - en dus verminderde weerstand - aanwezig zijn, op de kalender te houden. Extra voorzichtigheid, ook na de coronapiek, is nodig. Bovendien doet Kom op tegen Kanker voor zijn initiatieven veel beroep op medisch personeel en zorgverleners. Deze beslissing is er ook een uit respect voor hen en hun prachtige werk.

Of het evenement wordt uitgesteld naar de zomer of het najaar, of men kiest voor een andere formule later dit jaar, Kan KOTK in de huidige omstandigheden onmogelijk bepalen. Daarvoor willen ze de evolutie van de coronacrisis afwachten. Meer nieuws volgt ongetwijfeld.

Lees meer op de website van  de 1000km.